Budapesta – Regina Dunării


pret de la: 159,00 Euro de persoana/noapte

Program

 Ziua 1: București – Szeged - Budapesta (aprox. 835 km)

Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Ungaria. Ne oprim în Szeged, unde facem un tur pietonal al centrului istoric. Petrecem următoarele 4 nopți la un hotel de 4* în Budapesta.

Ziua 2: Turul orașului Budapesta

Azi ne așteaptă un tur de neuitat prin una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei. Se vizitează cele mai importante monumente din oraș: Parlamentul, podurile de peste Dunăre, Opera, Piața Eroilor, Palatul Regal, Catedrala Sf. Ștefan, Bastionul Pescarilor, muzee (turul nu include intrările). La finalul turului, ne oprim în Piața Centrală, pentru o degustare de pălincă. După amiază, program liber.  Și pentru că în programul de vacanţă la Budapesta trebuie să includeţi câteva ore de relax la băi, vă recomandăm să experimentați Băile Termale Széchenyi sau Rudas, unice în Europa atât din punct de vedere curativ, cât și pentru stilul arhitectural spectaculos. Veți avea parte de o experienţă de neuitat!

Ziua 3: Turul Lacului Balaton (aprox. 400 km)

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi: turul panoramic al lacului Balaton. Se vizitează Balatonfüred, cea mai veche stațiune de pe malul de nord și cea mai la modă. În zilele de odinioară, cei bogați și celebri au construit vile mari și cochete, și moștenirea lor arhitecturală poate fi văzută astăzi. Continuăm cu peninsula Tihany, stațiunea Badacsony, cetatea viticolă a Balatonului, peștera cu ape termale Tapolca, stațiunea balneară Heviz, cu cel mai mare lac termal din Europa. În orașul baroc Keszthely, capitala culturală a regiunii, se poate vizita Palatul Festetics, perlă a Ungariei. Excursia la Lacul Balaton nu poate fi completă fără Siófok, cea mai faimoasă stațiune de pe lac.

Ziua 4: Gödöllő – Pusta Maghiară (aprox. 100 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de jumătate de zi. Un tur de poveste, care începe cu palatul baroc din Gödöllő, printre cele mai frumoase din țară și reședința preferată a prințesei Sissi, mult îndrăgită de poporul maghiar. Continuăm cu vizitarea hergheliei fraților Lazar, campioni mondiali. La sosire suntem întâmpinați de gazde cu palică și pogăci cu jumări proaspete. Vizităm herghelia și participăm la o demonstraţie de echitație, în care călăreții “csikos” prezintă frumosul cult al călăritului și dresajul tradițional unguresc. O plimbare cu trăsura sau sania ne va ajuta să ne pregătim pentru copioasa masă țărănească (3 feluri de mâncare și băuturi), acompaniată de taraf. Dupa amiază, program liber pentru a explora Budapesta pe cont propiu, de a vă bucura de shopping pe bulevardele centrale sau în WestEnd City Center (localizat central).

Ziua 5: Budapesta - Kecskemét - București (aprox.  845 km)

După micul dejun ne îndreptăm spre Kecskemét, unde vedem frumoase exemple ale arhitecturii art nouveau maghiare. Întoarcere în București seara târziu.

Atracții

Dintre orașele triumviratului habsburgic – Budapesta, Viena și Praga – capitala Ungariei este cea mai impunătoare. Cu centrul său plin de viaţă, parcurile frumoase, râul maiestuos, turnurile înalte ale bisericilor şi băile luxoase, Budapesta este unul dintre cele mai interesante oraşe ele lumii, cu nenumărate locuri care aşteaptă să fie descoperite sau revăzute pe îndelete.

Budapesta este „Oraşul băilor". A primit acest titlu în 1930, deoarece este capitala cu cele mai multe izvoare cu apă termală din lume. Peste 100 dintre izvoarele descoperite pînă acum în Ungaria se află la Budapesta, acestea alimentează aproape 50 de băi. Aniversarea a o mie de ani de la descălecare a fost sărbătorită cu ridicarea unor construcţii monumentale, cele mai frumoase băi ale Budapestei – „Széchenyi" şi „Gellért" – fiind construite în această perioadă, sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Shopping și suveniruri din Budapesta

Printre multele sale calități fermecătoare, Budapesta este și o destinație de shopping extraordinară. Startul perfect pentru o excursie combinată între cultură și shopping este Bulevardul Andrássy – inclus în patrimoniul mondial UNESCO și cea mai elegantă stradă a orașului, unde magazinele de lux stau alături de Opera Națională. Este o plăcere să te plimbi pe Strada Modei, câteva sute de metri de mărci de lux și magazine de antichități. Nu uitați nici de strada Falk Miksa, care conține aproape exclusiv galerii de artă și magazine de antichități și care se întinde între Podul Margit și Parlament. Cu siguranță vei vrea să iei cu tine o părticică din oraș și când vine vorba de alegerea suvenirului perfect ți se deschid o mulțime de posibilități. Dacă faci o alegere clasică, gustul bucătăriei Ungariei va reînvia amintirile plăcute mult timp după ce părăsești orașul. Nu poți să dai greș cu tradiționalul salam, paprika, paté de gâscă sau o sticlă de Tokaji Aszú. Dă viață oricărei petreceri îmbiindu-ți prietenii cu un strop de pálinka și cu siguranță conversația se va însufleți. Poți găsi toate aceste bunătăți comestibile în Piața Centrală din Piața Fővám, dar la tarabele de la etaj se găsesc și alte suveniruri tradiționale pentru turiști, precum articole din piele, fețe de masă brodate sau pălării de blană. Dacă preferi ceva dulce, fă-ți plinul de ciocolatele artizanale premiate marca Rózsavölgyi, Tibor Szántó și ChocoMe sau cumpără figurine din porțelan sculptate artistic de la Szamos, dulciuri vintage preparate ca la mama acasă la Cukorka sau prăjituri de la Sü. Târgurile și festivalurile meșteșugărești oferă și ele oportunități unice să descoperi articole folclorice sau artizanale.

Szeged

Szeged este “Orașul soarelui, al statuilor și al fântânilor”. După 1979, orașul a fost reconstruit cu ajutorul marilor orașe din Europa. Sinagoga a fost construită în anul 1900 în stil art nouveau. Oraşul modern de astăzi este poate cel mai frumos şi cel mai ordonat oraş maghiar după Budapesta.

Palatul baroc din Gödöllő,

Pentru o experienţă cu adevărat măreaţă, mergeţi la Gödöllő! Plimbaţi-vă de-a lungul grădinilor din Palatul Regal pe urmele Împăratului Franz Joseph şi a soţiei sale, Regina Elisabeta a Ungariei. Castelul baroc din Gödöllő  este unul dintre cele mai frumoase din țară, construit la începutul secolului 18. În 1867 statul maghiar a oferit castelul cuplului regal, cu ocazia încoronării lui Franz Iosif, împăratul Austriei, ca rege al Ungariei. Castelul a devenit reședința preferată  a soției sale, prințesa Sissi, mult îndrăgită de poporul maghiar.

Spectacole ecvestre în Pusta Maghiară

Între maghiari şi caii lor există o relaţie deosebită și oricine poate observa acest lucru. Au cucerit Bazinul Carpatic de acum mai bine de o mie de ani călare şi încă ţin la tradiţiile lor de călărit. O veste bună pentru orice vizitator dornic să se bucure de călărit sau de un spectacol ecvestru! Ungaria este destinaţia ideală pentru iubitorii de cai. Puţine ţări din lume pot oferi atât de multe posibilităţi! Fermele de cai de pe tot cuprinsul ţării oferă cai superbi, dar şi cazare sau cursuri de călărit. Maghiarii iau în serios călăritul, calitatea este controlată la sânge în acest domeniu: calitatea serviciilor este urmărită şi fermele de cai primesc calificative de la Asociaţia de Turism Ecvestru din Ungaria, răsplătindu-le pe cele mai bune cu potcoave simbolice. La doar 35 km de oraş, în vecinătatea Castelului de la Gödöllő, fraţii Lázár, campionii mondiali ai Ungariei la atelaje, şi-au înfiinţat propriul colţ de rai, îmbinând atmosfera rurală romantică cu oferta unei baze de echitaţie profesioniste.

Regiunea Balaton

Lacul Balaton este cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală. Lacul nu este adânc, are în medie 3-4 metri, se încălzește foarte repede, ajungând chiar și la temperatura de 28°C. Tentaţiile ţărmului de nord includ oraşul Balatonfüred, cuprins de magia secolului al XIX-lea, şi peninsula Tihany, din gheizerele căreia, acum câteva milioane de ani, a ţâşnit apă fierbinte. Îndrăgită de poeți, scriitori și politicieni faimoși, Balatonfüred este stațiunea cu cea mai veche tradiție a regiunii Balaton. Piatra de temelie a abației de pe peninsula Tihany a fost pusă în același timp cu cea a statului maghiar. Stațiunea Badacsony este locul perfect pentru agrement. Pe creasta de vest a lacului, în Hévíz, veţi găsi un izvor de sănătate în cel mai mare lac natural de apă termală din lume. La sfârșitul verii înfloresc mii de nuferi roșii, iar în timpul iernii aburii de pe suprafața apei calde învăluie ținutul într-o ceață misterioasă. Lacul și împrejurimile ei sunt zone ocrotite. Keszthely este capitala culturală a regiunii. Familia aristocrată Festetics a jucat un rol important în dezvoltarea orașului. Castelul-muzeu din Keszthely este unul dintre cele mai mari trei castele în stil baroc din ţară. Ţărmurile de sud ale Lacului Balaton te vor ademeni cu farmecul lor discret. Orăşelele mici şi carismatice, tradiţia nemuritoare în arte şi meşteşuguri, vile rafinate şi cea mai extinsă plantație de nuci din Europa – aceasta este oferta irezistibilă a acestei regiuni.

Kecskemét

Renumele orașului Kecskemét este legat de caise și de pălinca făcută din acest fruct. În oraș se găsesc frumoase exemple ale arhitecturii art nouveau maghiare și câteva colecții deosebite.

Expo Congress Hotel 4*

Hotelul Expo Congress este situat pe centura verde a Budapestei, lângă centrul de expoziții Hungexpo. Cu ajutorul metroului M2, situat lângă hotel, se poate ajunge ușor atât în centrul Budapestei, cât și la toate atracțiile turistice ale capitalei.

Hotelul Expo Congress oferă o saună, o cadă cu hidromasaj și un centru de fitness disponibile gratuit. Hotelul serveşte în fiecare dimineaţă un mic dejun tip bufet. Oaspeții pot savura preparate delicioase din bucătăria maghiară la localul Expo Brasserie de la parter şi se pot delecta cu băuturi la barul panoramic de la etajul 12 sau la barul primitor din holul de la parter.

Fiecare cameră este dotată cu televizor LCD, telefon, seif, conexiune internet wireless gratuită, aparat de aer condiționat cu setări individuale și minibar. Baia include duș sau cadă.

Date de plecare

·   6.03, 29.05, 4.09, 18.09, 2.10, 16.10.2017

TARIFUL INCLUDE

·   4 nopți de cazare la hotel 4* în Budapesta, cu mic dejun bufet

·   Turururi ghidate în Budapesta, Szeged și Kecskemét

·   Vizite conform descrierii

·   Transport cu autocar modern, cu climatizare

·   Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include

·   Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, dar recomandate)

·   Taxe și cheltuieli personale

·   Intrările la obiectivele turistice (inclusiv la excursiile opționale)

·   Excursiile opționale

·   Vizitarea castelului împărătesei Sissi (7 euro/ persoană)